TND SPSCG 25. Spinal Sempozyumu

turknorosirurji.org.tr /

 

Omurga ve omuriliği etkileyen hastalıklar; özellikle bel ve boyun ağrıları solunum yolu hastalıklarından sonra en sık karşılaşılan hastalıktır. Başta dejeneratif hastalıkları olmak üzere, omurga ve omuriliği ilgilendiren neredeyse tüm hastalıklar bu yakınmalar ile başvurmaktadır. İlerleyen teknolojiye paralel olarak  geliştirilen tıbbi ekipmanlar tıbbın tüm alanlarında olduğu gibi spinal cerrahide de yeni yaklaşım tarzlarını berberinde getirmektedir.

 

Minimal İnvaziv Spinal Cerrahi, gelişen teknoloji ile birlikte uygulama kolaylıkları sağlanmış; artan deneyim ve birikimin sayesinde başarılı klinik sonuçları da artmaktadır. SPSCG olarak, giderek yaygınlaşan Minimal İnvaziv Spinal Cerrahi uygulamalarında güncel gelişme ve teknikleri, 28-31 Ekim 2021 tarihlerinde yapacağımız sempozyumumuzda gözden geçirmeyi planlıyoruz.

 

Dünyanın içinden geçtiği salgın sürecinde, uzun zamandır yüz yüze toplantı gerçekleştirilememektedir. Bulaşın engellenmesi için alınan elzem tedbirlerden biri olması nedeniyle bu süreçte canlı bilimsel ortamlardan uzak kaldık. Başta aşı çalışmalarının başarısı olmak üzere, toplumsal bağışıklığın sağlanması en büyük temennimizdir. Böylece, sempozyumumuzu planladığımız üzere yüz yüze yapma imkanı doğacaktır. Diğer yandan, pandemi sürecinin getirdiği salgın ile mücadele önlemleri kapsamında, gerektiği takdirde sempozyumu çevrim içi ortama dönüştürerek yapmak üzere hazırlıklarımız devam etmektedir.

 

Geleneksel Sonbahar Sempozyumumuz, Minimal İnvaziv Spinal Cerrahi teması ile 28-31 Ekim 2021 tarihlerinde Radisson Blu - Çeşme’de, yüz yüze toplantılar halinde planlanmaktadır. Yüzyüze toplantıların salgını önleme tedbirleri kapsamında yapılamaması durumunda; aynı tarihlerde çevrim içi ortamda yapılacaktır.

 

Sempozyumda sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

 

Saygılarımla Doç. Dr. Ali  DALGIÇ

 

Türk Nöroşirürji Derneği Spinal ve Periferik Sinir Cerrahisi Öğretim ve Eğitim Grubu Başkanı

 

Broşür için tıklayınız...
Detaylı bilgi için tıklayınız...
Kayıt için tıklayınız...