1. Endoskopik Kafa Tabanı Kadavra Kursu

turknorosirurji.org.tr /

Değerli meslektaşlarımız,

23-24 Nisan 2022 tarihlerinde, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Anatomi ve Güvenli Cerrahi için Araştırma Merkezince Anatomi Laboratuvarımızda gerçekleştireceğimiz 1. Endoskopik Kafa Tabanı Kadavra Kursu' na sizi davet etmekten mutluluk duyuyoruz. 

Kurs hem teorik hem de pratik eğitimleri kapsayacak şekilde gerçekleştirilecektir. Bu kursun temel amacı, komplike bir yapıya sahip olan kafa tabanının anatomik yapısı hakkındaki bilgi ve bu bölgeye yönelik tanımlanan endoskopik yaklaşımlardaki deneyimi arttırmaktır. Kurs eğitimi dahilinde frontal kafa tabanı bölgesinden 3. ventrikül alt duvarına, planum sfenoidaleden foramen magnuma kadar anatomik landmarklar ve bu bölgeleri infiltre eden patolojilere yönelik endoskopik yaklaşımlar anlatılacaktır. Ayrıca katılımcılar kadavra üzerinde cerrahiye uygun diseksiyon pratiği yapma olanağı bulacaklardır. Teorik ve pratik eğitimlerimizi, Türkiye' de ve dünyada cerrahi nöroanatomide kendini kanıtlamış hocalarımız ve cerrahi nöroanatomiye gönül vermiş genç meslektaşlarımız üstlenecektir.

Cerrahi nöroanatomiye ilgi gösteren meslektaşlarımızın kursumuza katılımını bekler, bu bilimsel aktivitenin gerçekleşmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz.

Doç. Dr. Ali Karadağ Prof. Dr. Mustafa Güvençer


Program için tıklayınız.