Üyeliğe Çağrı

turknorosirurji.org.tr /

 Sayın Meslektaşlarımız, Değerli Nöroşirürjiyenler,

Türk Nöroşirürji Derneği, kurulduğu 1985 yılından beri ülkemiz Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanlarının mesleki örgütü olmuştur. Derneğimizin iki temel amacı, dernek tüzüğünde de belirtildiği gibi; Türk Nöroşirürjisini çağdaş standartlara uygun düzeyde tutmak, sürekli yenileyip güçlendirmek, bu amaçla araştırma ve çalışmalar yapmak ve Türkiye'deki tüm Nöroşirürji mensuplarını bu birlik çatısı altında toplamaktır.

Derneğimiz bu amaçla yılda en az bir kez ulusal kongre düzenleyerek meslektaşlar arasında bilgi ve tecrübe akışını sağlamaktadır. Buna ek olarak, dernek çatısı altında toplanmış bulunan ve Beyin ve Sinir Cerrahisi'nin farklı ilgi alanlarını oluşturan çalışma birimleri (ileri öğretim ve eğitim grupları) de yılda en az bir kez toplanarak ilgi alanlarındaki bilgi ve tecrübelerin yaygınlaşmasına katkıda bulunmaktadırlar. Dernek mensupları arasında sosyal amaçlı dayanışma organizasyonları yapmak, üyelerinin özlük haklarını savunmak, kamu kurumları ve diğer derneklerle ilişkilerine öncülük etmek, üyelerinin haklarını korumak için ilgili kuruluşlarla anlaşmalar yapmak da derneğin üyelerine dönük mesleki ve sosyal amaçlarıdır.

Türk Nöroşirürji Derneği olarak ayrıca üyelerimize düzenli olarak eğitsel ve mesleki bilgilendirme amaçlı ücretsiz bültenler ve Türk Nöroşirürji Dergisini göndermekte, üyelerimiz tarafından yürütülen bilimsel çalışmaları desteklemekte, ödül ve yurt dışı eğitim bursları sağlamaktayız. Türk Nöroşirürji Derneği bu amaçlar doğrultusundaki çalışmalarını her yıl artan bir tempo ile sürdürmektedir.

Ülkemizde sağlık hukuku alanında uygulamaya konan kimi değişiklikler hekimlerin ve özellikle belirli dal uzmanlarının mesleki birliklerini ve bu birliklere üyeliklerini giderek daha gerekli kılmaktadır. Türk Nöroşirürji Derneği, üyelerine, Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanlık pratiği nedeniyle doğabilecek hukuki ve idari sorunlarda hem bilimsel danışmanlık hem de konuya özel hukuki yardım sağlamaktadır. Dernek üyeliği ile verilen destek, dernek tarafından üyelerine tekrar geri yansıtılmaktadır.

Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu olarak sizi de mesleki bilimsel örgütünüze üye olmaya, dernek etkinliklerinde görev almaya ve Türk Nöroşirürji Derneği ailesine katılmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla.

Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu