Dr. Aykut Karasu ’yu Kaybettik.

turknorosirurji.org.tr /

Çok değerli meslektaşımız, üyemiz DR. AYKUT KARASU ’yu kaybettik. Kendisine tanrıdan rahmet, ailesine, meslektaşlarımıza ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz.

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ

AYKUT KARASU - ÖZGEÇMİŞ


07 Temmuz 1963’de Iğdır’da doğdu. Orta öğrenimini Ankara’da tamamladıktan sonra 1988’de İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 1988-1991 yılları arasında pratisyen hekim olarak Aksaray ve İstanbul’da hizmet verdikten sonra 1991-1997 tarihleri arasında İstanbul Tıp Fakültesi, Nöroşirürji Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamladı. Karasu 1998-2005 tarihleri arasında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, 3. Nöroşirürji Kliniği’nde uzman hekim olarak görev yaptı. 2005 yılından günümüze kadar İstanbul Tıp Fakültesi Nöroşirürji Kliniği’nde başasistan olarak görev yapmaktaydı.

1996 -2000 yılları arasında Columbia ve Virginia Üniversiteleri’nde aralıklı olarak görev yapan Karasu 2000 yılında bir yıl süreyle Arkansas Üniversitesi, Nöroşirürji Kliniği’nde Prof. Dr. Gazi Yaşargil’in yanında research fellow olarak çalışmıştır.

Beyin cerrahı olarak hizmet verdiği yıllar içerisinde başlıca Epilepsi Cerrahisi, Nörovasküler Cerrahi, Nöroendokrin Cerrahi, Kafa Tabanı Cerrahisi ve Kafa Travması alanlarına ilgi gösteren Aykut Karasu’nun, yerli ve yabancı dergilerde 100’ün üzerinde yayını bulunmaktadır. Aykut Karasu, ayrıca Türk Nöroşirürji Derneği, Sinir Sistemi Cerrahisi Derneği, Türk Epilepsi Derneği başta olmak üzere birçok mesleki kuruluşa üyeydi. Ayrıca, Beşiktaş Jimnastik Kulubü kongre üyesi, aktif bir sporcuydu.

Türk Nöroşirürji camiasının iyi tanınan, saygı duyulan ve üretken bir üyesi olan Karasu, bir kız çocuk babasıdır.