Kongre İzlenimleri

turknorosirurji.org.tr /

Değerli Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri,

Öncelikle başarılı bir kongre gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ederim.

Gelecek kongrelere yardımcı olması için öneriler:


  1. Kongreleri artık büyük şehirlerde yapalım. Özellikle İstanbul. 2017 öncesi aksaklıkları görmek için ön prova olur.

  2. Konuşmacıları özellikle yurt dışından gelenleri mutlaka ve mutlaka konusunda ve konuşmasında en iyi olanlardan seçeleim. Linquist!i 18 kiş ispanyada gelen hidrosefali konuşmacısısnı 23 kişi dinledi. Aynı yol parası aynı otel veriliyor hiç olmazsa konuşmayı dinelyen çoğalsın

  3. Sabah seminerleri devam etmeli.

  4. Kurs öncesi kadavra kursları ve teknik uygulamalar çalıştayları başlatılmalı.

  5. Elektronik oylamalara mudahele edilmeli, biraz daha canlı hale geitirlmeli. Örneğin benim yöneteci olduğum intraserebral hematom çok kötüydü.

  6. Asistan ve yeni uzmanları odaya toplamalıyız.

  7. Gala gecesi formatı artık değişmeli. Estetik değeri yüksek santaçılar gelmeli, örneğim galanın ilk yarısı keman, piyano ile müzik yapan biri gelir ikinci yarıda ise oyun havaları müzüğin yapan birileri gelir. Böylelikle tüm kitle eğlenmiş olur.

  8. Sosya konuşmacılar -troya örneği- bence mutlaka olmalı

  9. Ödüllendirme de "kayırma-tanıdık" imajı silinmeli

  10. Grupların konu ve konuşmacı seçiminde biraz daha ağırlı olmalıdır.

Saygılarımla..

Gökhan Akdemir


Bu kadar büyük bir katılımın olduğu kongreyi organize etmenin zorluklarını tahmin ederek öncelikle emekleriniz için teşekkür etmek istiyorum. Genç bir uzman gözüyle gördüklerimi aktarmak istiyorum.

  1. İlk katıldığım kongre sanırım 2005 yılıydı. O zamandan beri bilimsel içeriğin giderek zayıfladığını düşünüyorum. Alanında dünyaca söz sahibi kişileri daha çok dinlemek istiyorum. Sabah 7.30  seminerlerine neden birkaç kişinin katıldığını dinlediğim  konuşmaların içeriği açıklamaktadır.
  2. Kongrenin yapıldığı otellerle ilgili birçok kişinin  memnuniyetsizliği var. Göz önünde bulundurulmasını rica ediyorum
  3. Diğer bir konu özellikle anatomik çalışmaların, kadavra üzerinde  uygulama imkanı olan  kursların kongreye eklenmesinin yararlı olacağını düşünüyorum.
  4. Gerek kongre gerekse her ay birçok şehirde birçok toplantı oluyor. Maddi imkanlar veya  izin problemleri nedeniyle birçok istediğimiz toplantıya katılamıyoruz. Nörolojinin yaptığı gibi toplantılar,sunumlar cd ye alınırsa birçok kişi gidemese bile o cd içeriğinden faydalanabilir. Ya da  toplantı içeriği internet sitemizde açılacak bir bölümden tplantı sonrasında yayınlanabilir. Bu konunun düşünülmesini öneriyorum.
  5. Yurtiçinde Avrupa'nın birçok yerinden çok daha iyi merkezler bulunmaktadır. Bu merkezlerde  fellowship olarak çalışabilmenin önü açılabilir mi?

Tekrar sayın başkanımız, yönetim kurulu ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.

Muhammet Bahadır Yılmaz