WEB tabanlı “Yoğun Bakım Hastalarında Enfeksiyonu Önlemek İçin Kanıt Temelli Yoğun Kurs” programı hakkında

turknorosirurji.org.tr /

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ BAŞKANLIĞI VE

 YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE  

DUYURU 

Konu: WEB tabanlı “Yoğun Bakım Hastalarında Enfeksiyonu Önlemek İçin Kanıt Temelli Yoğun Kurs” programı hakkında

Belçika’dan araştırmacı Bilim Uzmanı Hemşire Sonia Labeau ve Profesör Stijn Blot tarafından yürütülen WEB tabanlı “Yoğun Bakım Hastalarında Enfeksiyonu Önlemek İçin Kanıt Temelli Yoğun Kurs” programını Türkiye’den iki araştırmacı olarak katılarak  Türkçe’ye çevirdik ve ülkemizde tüm sağlık çalışanlarının yanı sıra özellikle yoğun bakım ünitelerinde çalışan hemşire meslektaşlarımızın eğitim almasını kolaylaştırmayı ve toplumumuza yansımasını amaçladık.   

Bu WEB-Kurs Programı yoğun bakım ünitelerinde sık görülen “Ventilatörle İlişkili Pnömoni  (VİP), Santral Kateterle İlişkili Kan Dolaşımı Enfeksiyonu(SKİ-KDE), Cerrahi alan enfeksiyonu (CAE) ve Kateterle İlişkili İdrar Yolu Enfeksiyonu (Kİ-İYE) ile ilgili kanıta dayalı önlemleri içermektedir. Ek duyuruda yer alan ve burada verdiğim WEB adresinden [http://www.evidenceproject.org/] girerek “Türkçe” WEB sayfasına giriş yaparak kayıt olabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra oturum açarak Türkçe içeriğini inceleyebilirsiniz. Bu WEB-Kursu’nu başarıyla tamamlayan tüm sağlık çalışanlarına Avrupa Medikal Yoğun Bakım Derneği (European Society of Intensive Care Medicine (ESICM) tarafından sertifika verilecektir. Diğer açıklamalar duyuruda ve WEB-sayfasında yer almaktadır.

WEB Kursunun toplam da online 7-8 saat sürdüğünü, son katılımın 31 Aralık 2011’ tarihinde son bulduğunu belirterek “WEB Tabanlı Kurs Programının”  mümkün olduğu kadar çok sayıda yoğun bakım hemşiresine ve tüm sağlık çalışanlarına, tıp uzmanlık ve intern öğrencilerine ulaşabilmesi için WEB-Sayfasından duyurulmasını, tarafınızdan saygıyla arzederiz.

Özellikle en önemli paydaşlarımız olan Hekim Çalışma Arkadaşlarımızın ve özelliklede  Yoğun Bakımdan Sorumlu Hekim Arkadaşlarımızın bu konuda yönlendirici desteklerinin çok önemli olduğunu biliyor, katkı ve desteklerinizi bekliyoruz 27 Kasım 2011.

WEB tabanlı “Yoğun Bakım Hastalarında Enfeksiyonu Önlemek İçin Kanıt Temelli Yoğun Kurs Programı” hakkında detaylı bilgi için tıklaynız.

Doç.Dr. M.Candan ÖZTÜRK
 Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı
İnciraltı -İZMİR
Posta Kodu: 35 340
Tel: +90 232 4124778
 candan.ozturk1@gmail.com

Yard.Doç.Dr. Aklime DİCLE
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi
Cerrahi Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı
İnciraltı -İZMİR
Posta Kodu: 35 340
İş: +90 232 4124775
GSM: 0505 525 0987
aklime.dicle@deu.edu.tr