BASIN AÇIKLAMASI

turknorosirurji.org.tr /

Sayın Meslektaşlarımız,
 

Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu olarak 10.05.2019 tarihinde bir hasta yakını tarafından odası kundaklanan ve yakılan Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Önal hocamızı ve Malatya İnönü Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerimizi  ve basına konu hakkında görüşlerimizi ilettik. Yaptığımız açıklamaya Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Çağatay Önal, Prof. Dr. Arif Önder, Dr. Eğitim Üyesi Bora Tetik, Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Paşahan, Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Suat Öktem, Doç. Dr. Ahmet Küçük, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalından  Prof. Dr. Fatih Serhat Erol, Prof. Dr. Metin Kaplan Doç. Dr. Bekir Akgün, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Op. Dr. Gökhan Gökçe,  Muş Devlet Hastanesinden Op. Dr. Hakan Millet, İstanbul Sultan Abdülhamid Han EAH’den Şahin Tanrıkulu, Adana Şehir EAH’den Op. Dr. Ali Arslan  katılarak  destek sunmuşlardır. 
 

Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Prof. Dr. Savaş Ceylan, Malatya  İnönü Üniversitesi Turgut Özal  Tıp Merkezi'nde görevli doktorun odasının kundaklanmasına ilişkin, "Sağlıkta şiddet, ülkede en önemli sorun. Bunu artık kınamalarla geçiştirmek istemiyoruz." dedi.Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Prof. Dr. Savaş Ceylan ve beraberinde yönetim kurulu üyeleri, üniversitesi hastanesini ziyaret ederek, odası kundaklanan Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Kliniğinde görevli öğretim üyesi Prof. Dr. Çağatay Önal'a geçmiş olsun diledi.Prof. Dr. Savaş Ceylan, ziyarette yaptığı konuşmada, yaşanan olayın kendilerini üzdüğünü belirterek, sağlıkta şiddetin ciddi bir sorun olduğunu söyledi.Şiddetin önlenmesi gerektiğini anlatan Ceylan, şöyle devam etti: "Her 30 dakikada bir sağlık çalışanı şiddete uğruyor.  Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yaşananlar şiddeti çok farklı bir boyuta taşıdı. Bilindiği üzere hastaneler savaşlarda bile dokunulmazlığı olan kurumlardır. Sağlıkta şiddet, ülkede en önemli sorun. Bunu artık kınamalarla geçiştirmek istemiyoruz. Bu sorunun çözümü için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce içi dolu şekilde çıkarılmasını talep ediyoruz. Şiddet uygulayanlara ceza uygulanması ve cezaların arttırılmalı. Şiddet sorununun çözümünde bunun önemli bir adım olacağını düşünüyoruz." Ceylan, sağlıkta şiddetin çalışanların motivasyonunu da bozduğunu belirterek, hastane yönetimine geçmiş olsun dileklerini iletti.
 

"Yüreğimizdeki yangın devam ediyor"
 

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay da dernek üyelerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.Örneği bulunmayan bir olayla karşı karşıya kaldıklarını aktaran Kızılay, "İnsanlıktan nasibini almamış bir kişinin yaptığı ve Türkiye'de örneği daha önce görülmemiş elim bir olayı yaşadık. Hastanemizin nöbetçi çalışanları itfaiyeyle yangını kısa sürede söndürdü ama yüreğimizdeki yangın devam ediyor. Sağlıkta şiddete kesin ve kararlı çözümler üretilince bu yangın söndürülür. Yangından çıkan duman nedeniyle geniş bir alan etkilendi. Tüm çalışanlarımız büyük bir üzüntü içerisinde." diye konuştu.Prof. Dr. Ahmet Kızılay, kundaklama olayının şüphelisinin yakalandığını, süreci yakından takip ettiğini bildirerek, benzer olayın hiçbir sağlık kuruluşunda yaşanmamasını temenni etti.Kızılay, sağlıkta şiddetin önlenmesi amacıyla ülke çapında caydırıcı tedbirlerin alınması gerektiğine vurgulayarak, konuyla ilgili çıkarılacak yasal düzenlemelerin güçlü bir şekilde uygulanması gerektiğini sözlerine ekledi. 
 

TÜRK NÖROŞİRÜRJİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU

 

Haber için linki tıklayınız :  https://www.haberler.com/hasta-yakininin-doktorun-odasini-kundaklamasi-12047237-haberi/