IBNC 2013 Başarıyla Tamamlandı

turknorosirurji.org.tr /

Değerli Üyemiz,

Bildiğiniz üzere bilimsel-mesleki örgütümüz olan Türk Nöroşirürji Derneği,  ulusal bilimsel toplantıların yanı sıra pek çok uluslararası toplantılar da düzenleyerek Türk Beyin ve Sinir Cerrahisinin bilimsel ve insan gücü olarak tanıtımı, hastanelerimizin tedavi edici donanımlarının tanıtımı, Türkiye’nin bölgesel güç olarak tanıtımı, Türkiye’nin sağlık turizmi açısından tanıtımı ve Türkiye’nin sosyal turizm açısından tanıtımına katkıda bulunmaktadır.
Türk Nöroşirürji Derneği, ülkemizin uluslararası liderlik konumuna paralel olarak, gelişmekte olan ülkelerin genç beyin cerrahlarının eğitiminde aktif rol oynamak istemiş ve bu amaçla 2012 yılından itibaren, Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, Afrika ülkeleri ve Türk Cumhuriyetlerinde çalışan genç beyin cerrahlarının temel beyin cerrahisi eğitimini ülkemizde alması amacıyla “International Basic Neurosurgery Course” adı verilen bir kurs programı oluşturmuştur.

Birinci dönemin 2.kursu, Dünya Nöroşirürji Dernekleri Federasyonu (WFNS) ile ortak olarak 15-19 Mart 2013 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilmiştir. TNDer’in çatısı altında; T.C Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Türk Nöro-onkoloji Vakfı ve diğer sponsorların desteği ile 65 farklı ülkeden 120 kursiyere burs olanağı sağlamış bulunmaktayız. Kursumuz; Afganistan, Cezayir, Bangladeş, Bosna Hersek, Bostwana, Brezilya, Bulgaristan, Kamerun, Şili, Çin, Kolombiya, Mısır, Etiyopya, Finlandiya, Gambiya, Gürcistan, Yunanistan, Honduras, Hindistan, Endonezya, İran, Irak, İrlanda, İtalya, Ürdün, Kenya, Litvanya, Lübnan, Makedonya,  Malezya, Meksika, Fas, Nijerya, Pakistan, Pakistan, Filipinler, Polonya, Libya, Portekiz, Katar, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Senegal, Güney Afrika, İspanya, Sudan, Tunus, Türkiye,  Ukrayna, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere, Özbekistan, Vietnam, Yemen, Zimbabwe, Kırgızistan, Kanada ve Amerika Birleşik Devletleri’nden katılan toplam 230 katılımcı ile tam anlamıyla bir uluslararası kurs olduğunu ispatlamıştır. 2013 yılının onur konuşmacısı Prof. Dr. M. Gazi Yaşargil olmuş, kendileri ayrıca 5 öğrenciye karşılıksız burs vererek kursa destek olmayı istemişlerdir. Kursumuza Nöro-onkoloji alanında önde gelen isimlerinden oluşan bir fakülte grubu konuşmacı olarak katkıda bulunmuşlardır. Bu isimler; Dr. Manfred Westphal, Dr. Galareh Zadeh, Dr. Boris Krischek, Dr. Jörg Flitsch, Dr. Colin Watts, Dr. Francesco Dimeco, Dr. Nils O. Schmidt, Dr. Tarık Tihan, Dr. Naci Koçer, Dr. Sergin Akpek, Dr. Talat Kıriş, Dr. Evren Keleş, Dr. Nejat Akalan, Dr. Uğur Türe ve Dr. Uğur Selek’dir. Kurs, formatı sayesinde öğrenciye alternatifi olmayan bir eğitim olanağı sağlamıştır. Kurs dili İngilizce olup, ülkemizden katılan ve yeterli düzeyde yabancı dili olmayan asistanlarımıza simültane çeviri olanağı sağlanmıştır. Kursun gerçekleştirilmesi ve başarısı için büyük emek ve zaman harcayan Kurs Başkanı Dr. İhsan Solaroğlu başta olmak üzere, Kurs 2. Başkanı Dr. Feridun Acar, Akademik Düzenleme Kurulu Üyeleri Dr. Emel Avcı, Dr. Gökhan Akdemir, Dr. Hakan Karabağlı, Dr. Hakan Emmez, Dr. Ali Kafadar, Dr. Burak Sade, Dr. Tunç Öktenoğlu, Dr. Tanju Uçar, Dr. Selçuk Peker, Dr. Hakan Bozkuş ve Dr. Volkan Etuş’a teşekkür ediyoruz.

Uluslararası arenada büyük bir dikkatle takip edilen ve henüz ikinci kez düzenlenen bir kurs olmasına karşın büyük bir başarı ile tamamlanan bu kursun giderek büyüyeceği ve güçleneceği, bu vesile ile Ülkemizin uluslararası liderlik konumuna katkıda bulunacağı inancındayız.

TNDer Yönetim Kurulu