S

OSYAL ETKİNLİKLER


 

SALON A

GÖSTERİ
ANADOLU EFSANELERİ
(Legens of Anatolia)

2005 Yılı temmuz ayında kuruldu. Gösterilerine 2006 yılında başladı. Hitiler'den başlayıp günümüze uzanan süreçte, Anadolu topraklarında yaşanan, GÜNEŞ ile ANATOLIA arasındaki aşk öyküsü anlatılıyor. Aslında varolan ''Güneşin doğuşu ve batışının en güzel göründüğü yer Anadolu topraklarındaki NEMRUT' tur '' ifadesinin şahıslarla betimlenmiş bir hikayesidir. GÜNEŞ erkek, ANATOLIA kızdır ve gösterinin sloganı şudur:
GÜNEŞ, ANATOLIA' yı bir başka sevdi, Ateşini gönülden verdi, aşkını NEMRUT' ta ilan etti!
Asırlar geçer, Anadolu iki gencin aşkına yuva olur ve olaylar başlar. Önce savaşı ve kötülüğü karşısında bulur iki genç. Gözyaşı, hüzün ve kara bulutlara karşı, aşk galip gelmeye çalışır. Korkular, kabuslar ve neticesinde mutluluğa ulaşan iki gencin aşk hikayesi... LEGENDS OF ANATOLIA- ANADOLU EFSANELERİ Dans ve Müzik Topluluğu 2006 yılında yurtiçi ve yurtdışında yapacağı gösterilerle, bu ölümsüz aşk hikayesini müzik ve dansın eşsiz buluşmasıyla sahnelere taşıyor.
yöresel danslarının, kendi içindeki lezzet ve özelliklerini bozmadan stlize edilerek hikayenin içine yerleştirilmiş olması. Bunda grubun genel sanat yönetmeni ve bestecisi Taner DEMİRALP'in ve koreograf Volkan BİNİCİ' nin payı büyük. Hatta bazı bölümlerde otantizmin kokusundan taviz vermiyorlar.
Sahnede bir zeybeği bütün ihtişamıyla izlerken bir anda modern dans yapan bir dans topluluğuna dönüşebiliyorlar. HİP-HOP gibi güncel sound ve dansları da görmek mümkün. ZEYBEK, ARTVİN, KARADENİZ, TRAKYA, HALAY, SEMAH, TEKE, KAFKAS, ORTA ANADOLU danslarının modern koreografiyle sunumundaki başarı da şüphesiz 40 kişilik dansçı ve müzisyen kadrosuna ait. Danslarını sergilerken giyilen kostümler, aynen eserin bütününde olduğu gibi hem modern hem de yöresel esintiler taşıyor. Kostüm çizgilerinden renklerine kadar, barkovizyon, ışık ve dekorla birleşen bu muhteşem görsellik ortaya bir dev çıkartıyor: LEGENDS OF ANATOLIA .
NEDEN LEGENDS of ANATOLIA?
Repertuarında Anadolu' nun birbirinden güzel yöresel danslarının yanısıra, modern dans ve bale örneklerini de bulunduran topluluk, muhteşem barkovizyon görüntülerini de eşsiz müzikleriyle harmanlıyor. Ayrıca bazı danslar halk türküleri eşliğinde olduğu gibi, tiyatral bölümlerde arya seslendiriliyor. Bu özelliğiyle eserin müzikal boyutu da çok kuvvetli. Bağlamadan tuluma, davuldan zurnaya, trompetten kemençeye, bendirden neye, kemandan keyboarda kadar pek çok zengin enstrümanın da kullanılmış olması bu gücü sağlayan unsurlar arasında.

Yönetmen ve Besteci: Taner DEMİRALP Koreograf: Volkan BİNİCİ


 

B2 SALONU - FUAYE ALANI

AÇILIŞ KOKTEYLİ
ODA ORKESTRASI
(B 2 Salonu - Fuaye Alanı)


 

SALON A

SÖYLEV
Büyük bir özveri ile tarihsel görüntülerin hazırlanıp sunulduğu, Atatürk’ ün 15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında
İkinci Kuruytayı’ nda okuduğu tarihsel söylev

Yönetmen: Meriç Veli DEDEOĞLU Oynayanlar: Ali DÜŞENKALKAR, Füsun KOSTAK, Özlem ÖZKARA

 

 

 


GALA YEMEĞİ

(Salon A / B2 Salonu)


 
 

LookUs & Online Makale