Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroşirürji ABD başkanı Doç.Dr.Nejmi Kıymaz'ın Türk Nöroşirürji Derneği'ne Mesajı

turknorosirurji.org.tr /

Değerli Meslektaşlarım,

Büyük yıkıma ve can kaybına neden olan Van Depremi’nden sonra hemen saatler içinde arayıp her türlü maddi ve manevi desteği veren Türk Nöroşirürji Derneği Başkanı Doç. Dr. Murat Bavbek’e, Nöroonkoloji Grubu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ziyal’e, Prof. Dr. Savaş Ceylan’a ve tüm meslektaşlarıma Van ‘da görev yapan Nöroşirürji Uzmanları adına teşekkürü bir borç bilirim.    

Deprem sonrası Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi büyük hasar görmüş ve kullanılmayacak duruma gelmiştir. İnşaatı bitmek üzere olan yeni üniversite hastanesi hizmete girene kadar, Sağlık Bakanlığı ile imzalanan affiliasyon anlaşması gereği çalışmalarımızı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sürdürmekteyiz. Deprem nedeni ile Van’da neredeyse sağlam bina kalmadığı için görev yapan doktorların barınma ihtiyacı hasıl olmuştur. Bölgede görev yapan Nöröşirürji uzman ve araştırma görevlilerinin barınması için Türk Nöroşirürji Derneği tarafından bir konteynır gönderilmiş, ikinci konteynır için ise sipariş verilmiştir. Bu zor günümüzde örnek dayanışma ile bizleri yalnız bırakmayan Türk Nöröşirürji Derneğine  tekrar teşekkür eder, saygılarımı sunarım.

Doç. Dr. Nejmi Kıymaz
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Tıp Fakültesi,
Nöroşirürji Anabilim Dalı Başkanı
Van