Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

turknorosirurji.org.tr /


Saygıdeğer Meslektaşlarımız,

 

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, sonsuza dek yaşayacak olan Cumhuriyetimizin 100. yılını büyük bir kıvançla kutluyoruz. Cumhuriyet yalnızca bir yönetim biçimi değil aynı zamanda bir ulus için demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin, adaletin, bilimin, eğitimin ve insan haklarının teminatı, bir yaşam biçimidir.

 

Kurtuluş savaşında en önde mücadele etmiş bir mesleğin mensupları olarak, ikinci yüzyılda en önemli vazifemiz Atamızın ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır!’ ilkesi doğrultusunda, aklın ve bilimin yolundan ayrılmadan çok çalışmak, üretmek, laik cumhuriyete ve cumhuriyet devrimlerine sahip çıkmak olmalıdır.

 

Gözyaşının, acının, felaketlerin, savaşın eksik olmadığı bir coğrafyada böylesine anlamlı bir günü özgürce bir arada kutlayabilme şansına sahip olan bizler, bu eşsiz günü daha da unutulmaz kılabilmek adına 100. yıla özel bir bülten hazırladık. Her satırında cumhuriyetin kazanımlarından örnekler bulabileceğiniz Türk Nöroşirürji Derneği 37. Bülteni’ni okurken en az bizim hazırlarken hissettiğimiz coşku ve heyecanı hissedeceğinizi umuyor, hepinize keyifli okumalar diliyoruz.

 

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun!

 

Saygılarımızla,

Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu