Kamuoyuna Duyuru

turknorosirurji.org.tr /

Kamuoyuna Duyuru

Son zamanlarda, sosyal medya platformlarında bazı hekimler ve hekim olmayan kişiler tarafından bel-boyun ağrıları, bel-boyun fıtıkları ve benzeri omurga hastalıklarının tedavisi hakkında bilimsel temelden yoksun, yanıltıcı ve halk sağlığını tehlikeye atan paylaşımlar yapılmaktadır. Ticari çıkarları ön planda tutan ve yanlış bilgilendirmeler içeren bu paylaşımların, özellikle gerekli durumlarda uygulanan cerrahi işlemler hakkında karalayıcı içerikler barındırdığını üzülerek görmekteyiz.

Omurga ve omurilik hastalıklarının tanı ve tedavisindeki gecikmeler ya da hatalar; yaşam kalitesini bozan kronik ağrılardan duruş bozukluklarına, idrar-gayta kaçırmaya, cinsel işlev bozukluklarına, kalıcı sakatlıklara, felç ve hatta ölüm gibi ciddi sonuçlara yol açabilmektedir.
Mutlak cerrahi tedavinin gerekli olduğu durumlarda, basit ve risksiz olduğu iddiasıyla yapılan cerrahi dışı ve yanlış tedavi işlemleri, geri dönüşü olmayan sinir hasarlarına ve daha önce belirtilen sorunlara neden olabilmektedir.

Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanları olarak bizler, cerrahi tedavi gerektirmeyen hastaları fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümüne yönlendirmekte ya da uygun hastalarda omurgaya yönelik girişimsel ağrı tedavilerini kendimiz yapabilmekteyiz.

Halkımızın etik ve bilimsel ilkelerden uzak, ticari çıkar amacı güden bu tür paylaşımlara itibar etmemesini; boyun, sırt ve bel omurgasıyla ilgili rahatsızlıklarda ağır sonuçlarla karşılaşmamak için bir beyin ve sinir cerrahisi uzmanına başvurmalarını önemle tavsiye ederiz.

Saygılarımızla,

Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu