Prof. Dr. Saffet Mutluer ISPN başkanı seçildi

turknorosirurji.org.tr /

 http://www.cnnturk.com/News/default.aspx?NewsID=498952&CategoryRelationID=6&ActiveTab=0

 
Ege Üniversitesi (EÜ) Nöroşirürji ve Pediatrik Nöroşirürji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saffet Mutluer'in, ISPN (Dünya Pediatrik Nöroşirürji Derneği) Başkanlığına seçildiği açıklandı.
 
 
EÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Cape Town da yapılan 35'inci ISPN Kongresi'nde Saffet Mutluer yönetim kurulunun oy birliği ile başkanlığa seçildi ve nöroşirürji (beyin cerrahisi) dalında uluslararası bir derneğin başkanlığına getirilen ilk Türk oldu.

Kıtalararası rotasyonla başkanlık seçimi yapılan bu kuruluşta, Prof. Dr. Saffet Mutluer'in Avrupa kontenjanından başkan seçildiği ve haberin üniversitede büyük sevinç yarattığı belirtildi.

Mutluer ve çalışmaları 2000 yılında İstanbul'da yapılan ISPN 28. Kongresi'ne de başkanlık yapan Prof. Dr. Saffet Mutluer, 1977 yılında Ege Üniversitesi'nde Nöroşirürji ihtisasını tamamladı.

1978 yılında "Pediyatrik Nöroşirürji" konusuna yönelen Mutluer, 1980-1982 yılları arasında ABD'nin Chicago şehrinde North Western University the Children's Memorial Hastanesi'nde Prof.Anthony J. Raimondi ve Prof.David G. McLone gibi konunun değerli isimleri ile çalıştı.

Mutluer, ABD'de geliştirdiği ve bugün hala geçerliliğini koruyan "Premature Disjunction" teorisi ile "1981 Anne Addigton" (NWU en iyi bilimsel çalışma) ödülünü kazandı.

1983 yılında International Society for Pediatric Neurosurgery'e (ISPN) ilk Türk üye olarak kabul edilen Mutluer, 2001'den bu yana ISPN resmi yayın organı Child's Nervous System dergisinde editorial board üyeliği yapıyor.

ISPN içinde Ethic, Liaeson ve Nominating komitelerinde üyelik yapan Saffet Mutluer, 1992 yılında Ege Üniversitesinde Pediatrik Nöroşirürji Bilim Dalı'nı kurdu.

Saffet Mutluer, 2009 yılında ISPN Los Angeles toplantısında yapılacak törenle cübbe giyecek ve 2009-2010 yılı ISPN başkanlığını alacak.