65th Annual Meeting of the German Society of Neurosurgery (DGNC) 1st Join Meeting with the Turkish Neurosurgical Society

turknorosirurji.org.tr /

Saygıdeğer Meslektaşlar, Değerli Konuklar,

11.-14. mayıs 2014 tarihlerinde sizleri Alman Nöroşirurji Cemiyeti'nin 65. Yıllık Toplantısı'na Dresden'e davet etmekle kıvanç duyuyoruz.

Sizleri Saksonya Eyaleti' nin başkenti Dresden' de ağırlamayı dörtgözle bekliyoruz. Elbe Nehri' nin kenarındaki güzel şehrimize, barok mimarisi ve nehir kenarındaki konumuyla Akdeniz atmosferinden dolayı "Elbe'nin Floransa'sı" da denir. Kongremiz, kısa yolların kongresi olacak; birbirinin neredeyse yanıbaşındaki Zwinger Sarayı'na, Semper Operası' na, Saray Kilisesi'ne (Hofkirche) ve barok mimariyi bütün ihtişamı ile gözler önüne seren Brühl Terası' na Elbe kıyısındaki kongre merkezimizden yaya ulaşabilirsiniz.

İlk günkü eğitim gününü (educational day) takip eden bilimsel program, nöroşirurjinin birçok alanını yansıtıyor. Pre-ve ıntraoperativ görüntülemedeki yenilikler tartışılacak. Çocuk ve erişkinlerdeki midline ve posterior fossa tümörleri, kranial ve spinal malformasyonlar incelenecek. Hergün karşılaştığımız diskus prolapsının tedavisinde ne gibi yenilikler var? Gidişat nasıl, konzervatif terapinin yeri ne? Ayrıca doku yenilenmesine (rejenerasyon) ve işlevsel restorasyona da değineceğiz.

Sosyal program, şehrimizin tarihi güzelliklerini görme fırsatı sunuyor. Türk Nöroşirurji Cemiyeti'ni ilk defa bir 'joint meeting'de ağırlama fırsatını buluyoruz. Türk meslektaşlarımızın davetimizi büyük bir samimiyetle kabul etmeleri, bizleri çok sevindirdi.

Verimli bilimsel tartışmalar ve sıkı bir görüş alışverişi temennimiz.

Kongrenin yeni dostluklara, bilimsel ortaklıklara önayak olması, varolanları derinleştirmesi dileğiyle Dresden, hoşgeldiniz diyor.

Professor Dr. Gabriele Schackert
Kongre Başkanı

Kongre web sayfasına ulaşmak için tıklayınız