TNDer Yönetim Kurulu Duyurusu

turknorosirurji.org.tr /

Değerli Üyelerimiz;

TNDer yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz günden bu yana yaptığımız faaliyetler konusunda üyelerimizi bilgilendirmek istiyoruz; Bu anlamda çok uzun olmaması için oldukça özet olarak ve bölümler halinde bu faaliyetleri sizlerle paylaşacağız;

Öncelikli olarak bu yıl yapacağımız kongre ile ilgili olarak;

TNDer in 30. Yılını doldurduğu 2015 yılında yapılacak olan 29. Ulusal kongremiz ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Kongre organizasyonu yeni kongre firmamız olan Contrust ile yapılan anlaşma çerçevesinde IBNC kursu 3 gün süreyle 15-17 Nisan tarihlerinde, devamında 17- 21 Nisan 2014 tarihlerinde Ulusal kongre olacak şeklinde Antalya’da, Belek Kaya Palazzo Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir. Kongre Katılım Ücretleri Katılımcılar ve Kongre destekçileri acısından makul seviyelerde saptanmıştır. Ulusal kongrenin bilimsel kısmında TNDer’ne  CNS eşlik edecektir. Detaylı bilgiler ve gelişmeler Kongre Web sitesinden izlenebilir. Ayrıca CNS IBNC içinde gerek teorik gerekse pratik kurslarda destek olacaktır.Yönetim kurulumuzca IBNC Kurs sorumlusu olarak Prof Dr. Tanju Uçar, Kongre Bilimsel Komite Sorumlusu olarak Prof Dr. Talat Kırış görevlendirilmişlerdir.

SGK ve Sağlık Bakanlığı ile olan ilişkiler ve diğer sorunlarımız ikinci önemli başlığı oluşturmaktadır.

SGK ile ilişkiler konusunda Sosyal Güvenlik Kurum (SGK) yetkilileri Derneğimiz Yönetim kurulu başkanı,Sekreteri,üyeleri ile ,SGK ilişkilerinden sorumlu Sayın Prof Dr. Erdal Kalkan’ının da aralarında bulunduğu heyeti kabul ederek yapılan toplantıda Nöroşirurji alanındaki SGK ile var olan sorunlar genel çerçevede tartışılarak sorunlarının çözümü yolunda ileri tarihlerde toplantıların devamı yönünde görüş birliğine varılmıştır. Sorunların çözümü ile ilgili görüş ve önerilerimiz kendilerine iletilmiştir. Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde sorunların çözümü için Bakanlık yetkililerinin yaklaşımı dernek görüşü ile aynı paralelde olduğu gözlemlenmiştir.

Nöroşirurji alanında çalışan 20 den fazla tıbbi firma ve sektör temsilcileri ile (ORDER, DOKUDER ...) görüşmeler yapılmış olup onların sorunları da dinlenmiş, bizim önerilerimiz ve görüşlerimiz kendilerine iletilmiş olup bunların çözümü konusunda daha geniş katılımlı toplantılar yapılmasına karar verilmiştir.

Meslektaşlarımızın özlük sorunları çok önemli bir diğer konumuzdur.

Meslektaşlarımızın geçici görevlendirmelerle ilgili olarak karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak meslektaşlarımızla ve yetkililerle görüşülerek yasal sınırlar ve derneğimizin yetki ve olanakları çerçevesinde mağdur olan meslektaşlarımız lehine gelişmeler sağlanmıştır. (Nöbetlerin düzenlenmesi daha geniş tabana yayılması, emniyet yetkilileri ile koordinasyon, )

Meslektaşlarımızın özelikle yurt dışında belirli dönem belli merkezlerde eğitim öğretim, araştırma amacı ile çalışmak istediklerinde kendi hastanelerinden izin alamamalarına ve bakanlık tarafından kabul mektuplarına rağmen verilmeyen izinler konusunda hukuk büromuzun önerileri ile önemli gelişmeler sağlanmıştır. Bu durumda olan meslektaşlarımızın Hukuk Büromuzla irtibata geçmeleri gerekmektedir.

Üyelerimiz arasında  iletişimi sağlıklı ve hızlı bir şekilde sağlamak göreve geldiğimizden bu yana geliştirmek istediğimiz bir diğer konudur

 Bu anlamda öncelikle bir mail grubu oluşturulmuş ve bu ortamda her üyemizin sorunlarını öğrenmek, dinlemek ve çözüm bulmak konusunda çok şimdiye kadar olmayan gelişmeler kaydedilmiştir. Bu platformda son derece demokratik bir şekilde her üyemiz eleştiri hakkını da sonuna kadar kullanmıştır ve kullanmaya devam edecektir. Ayrıca sosyal medya  üzerinden iletişimi sağlamak açısından  facebook ve twitter uygulamalarımız başlatılmıştır. Kongremizin facebook sayfasının şimdiden 3000 e yakın ulusal ve uluslar arası takipçisi olmuştur.

Diğer Uluslararası Nöroşirurji Dernekleri ile ilişkiler üzerinde önemle durduğumuz bir diğer konudur.

TNDer bilimsel paylaşımın bölgede sağlanmasına katkı amacıyla komşu ülke Nöroşirurji i dernekleri ile yakın ilişkiler kurmak, var olan geçmiş yönetimlerce kurulan ilişkileri geliştirmek amaç ve kararlılığındadır. Bu nedenle Asya, Kafkaslar, Ortadoğu ve Afrika’daki koşut derneklerle şartların elverdiği ölçüde görüşmeler yapılmaktadır, yapılmıştır. Makedonya, Gürcistan, Kazakistan, Sırbistan dernekleri ile olumlu yönde ilişkiler kurulmuş olup bu derneklerle bilimsel paylaşımın planlamaları yapılmaktadır.

21 Ekim 2015 tarihinde Boston’da TNDer Yönetim Kurulu ve CNS Yönetim Kurulu ile her iki derneğin eşit şartlarda bilimsel paylaşımına açık, yılda iki kez toplantıların karşılıklı her iki ülkede yapılmasına ilişkin anlaşma imzalanmıştır. Bu işbirliğinin ilk uygulaması 2015 Antalya da ulusal kongreyi  ve IBNC’yi  kapsayacak şekilde, İkinci kısmı ise New Orleans  ABD’de Ekim  2015 yapılacaktır.

CNS ile imzalanan momerandum ve iş birliği detayları  web sayfamızdan görülebilir.

Türk nöroşirürji akademisi:

12 Eylül 2014 tarihinde TNDer yönetim kurulunca kabul edilen TNA kuruluş yönergesi uyarınca kurucu üyeler ve eski başkanlardan oluşan TNA Kurucular kurulu 9 Kasım 2014 de toplanarak yönerge gereği TNA Başkanlığına oy birliği ile Prof. Dr. Tunçalp Özgen’i  seçmiştir. Kendilerine bu görevlerinde başarılar diliyoruz. Yine Yönerge gereği TNA genel kurulu  2 ay içinde toplanarak  TNA yönetim kurulunu  oluşturup  çalışmalarına başlayacaktır.

Saygılarımızla,

Türk Nöroşirürji Derneği Yönetim Kurulu