Minimal İnvazif Spinal Cerrahi, İnteraktif Olgular Paneli

turknorosirurji.org.tr /

Değerli meslektaşlarım,

Sizleri canlı ameliyat ve video gösterimi içerikli, "minimal invazif spinal cerrahi, interaktif olgular" paneline davet etmekten onur duyuyorum.

Dejeneratif spinal patolojilerde mikroskop kullanmaya başlayalı 26 yıl olmuş. Yaşargil 'in mikrodiskektomi sonuçlarını yayınlamasından 12 yıl sonra, Zürich 'te, hocanın yanında iken videolarını izledikten sonra başladım bu patolojilerde mikroskop kullanmaya. 

Bir cerrah önce hocasından öğrendiğini tekrar etmeye çalışır, deneyim kazandıkça öğrendiği tekniklere kendi yorumlarını katar, bazen de değiştirir. 

Meslekteki 40. yılımda, mikroskop, tur cihazı ve pnömatik cihazlar yardımıyla gerçekleştirdiğim, uluslararası hakemli dergilerde sonuçları yayınlanan bazı cerrahi teknikleri genç meslektaşlarımla paylaşmak istiyorum. Elbette ki kongrelerde bunlara ait video ve sonuçları yaptığım sunuları dinleyenler için bunlar sır değil. Geçmiş sunularda gelen sorulardan ve katkılardan da biliyorum ki, bu konuda farklı düşünceler var. Aynı patolojileri farklı ameliyat teknikleri ile tedavi ediyor, aldığımız sonuçlar bizi tatmin ediyorsa da devam ediyoruz.

Bu konuda başta benden farklı düşünenler olmak üzere herkesi, özellikle genç meslektaşlarımı toplantıda görmek beni mutlu edecektir.

Saygılarımla....

Dr. Yunus AYDIN