Sağlıkta Şiddete Karşı Nöbetteyiz Etkinliği

turknorosirurji.org.tr /

 

 

 

Sağlıkta Şiddete Karşı Nöbetteyiz Etkinliği hk

Sayın Başkan,
Sayın Yönetim Kurulu Üyeleri,

Son yıllarda giderek artan sağlıkta şiddetin son kurbanı psikiyatri uzmanı meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman oldu. 2 Ekim 2018 Salı günü çalıştığı Bahçelievler Medicana Hastanesi'nde görevi başında öldürüldü.

Hekimler bu kadar acıya, ölüme, saldırıya rağmen toplumun sağlığı için büyük çabalar gösterirken, ülkeyi yönetenlerin bu çabayı görmezden geldiğini, hatta saldırıları kolaylaştıran ve kimi zaman haklı bulan tutumlar aldıklarını görüyoruz.

Bugün her zamankinden daha fazla sağlıkta yaşanan şiddete karşı birlikte mücadele etmeye, dayanışmaya ve birlikteliğe ihtiyacımız olduğu açıktır.

Dr. Fikret Hacıosman'ı ölümünün birinci haftasında anmak, cinayeti bir kez daha protesto etmek ve TTB tarafından hazırlanan Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısının yasalaşmasını sağlamak için ülke çapında olduğu gibi İstanbul'da da nöbet etkinliklerine başlamış bulunuyoruz.

Nöbet etkinlikleri kapsamında:

11 Ekim 2018, Perşembe
12 Ekim 2018, Cuma
13 Ekim 2018, Cumartesi
14 Ekim 2018, Pazar
15 Ekim 2018, Pazartesi
16 Ekim 2018, Salı akşamları 18.30-19.30 saatleri arasında Kadıköy'deki Beşiktaş İskele Meydanı'nda nöbet çadırımızı kuracak, beyaz önlüklerimiz ve ellerimizde karanfillerle aramızdan kopartılan meslektaşlarımızı anacak, sağlıkta şiddetin son bulması için taleplerimizi hep birlikte dillendireceğiz.

Katkı ve katılımınızı ve etkinliğin üyelerinize duyurulmasını bekliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

Saygılarımızla,


Prof. Dr. Pınar SAİP
İstanbul Tabip Odası Başkanı

Yazı için tıklayınız

 

 

 

 

 

 

 

 

İSTANBUL TABİP ODASI
Adres: Türkocağı Cad.No:9 Cağaloğlu / İSTANBUL
Telefon: (0 212) 514 02 92 - 2 hat
Fax: (0 212 ) 513 37 36
E-posta: istabip@istabip.org.tr

 

Bu mesajı düzgün görüntüleyemiyorsanız lütfen tıklayınız.