Türk Nöroşirürji Derneği 22. Bilimsel Kongresi web sayfası güncellenmiştir...

 

GENEL BİLGİLER

Kongre tarihi ve yeri: 18 - 22 Nisan 2008 Kremlin Palace Hotel, Aksu - Antalya

Toplantı merkezi: Kremlin Palace Hotel içerisinde yer alan kongre merkezidir. Antalya’nın Aksu sahilinde kurulmuştur. Havalimanına 20 km mesafededir. Otel ile ayrıntılı bilgilere www.wowkremlin.com adresinden ulaşabilirsiniz.

İklim: Nisan ayında Antalya’da ortalama hava sıcaklığı gündüz 20 - 25°C olup hava açık ve güneşlidir.

Kredilendirme: Türk Tabipler Birliği tarafından “Sürekli Tıp Eğitimi (STE )” kredi puanı ile kredilendirilecektir. Kredilendirme formları kongre çantalarına konulacak olup, formların değerlendirilmesi yapıldıktan sonra kongre kayıt masasındaki görevli personele teslim edilmesi gerekmektedir.

Katılım sertifikası: Kayıt yaptıran tüm katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

Web Sitesi: www.tnd2008kongresi.info Tüm bilgileri güncel olarak takip edebilmeniz amacı ile web sayfası oluşturulmuştur.

Sergi alanları: Kongre boyunca ilaç, tıbbi malzeme ve kitap firmalarının oluşturduğu sergi alanları katılımcıların gezebilmesi için açık olacaktır.

Salon teknik ekipmanları: Tüm salonlarda LCD data projektör, bilgisayar, DVD player ile diğer standart ses ekipmanları bulunmaktadır. Bu malzemeler dışındaki ihtiyaçlarınızı lütfen Figür Kongre Organizasyon Servislerine önceden bildiriniz.

Yaka kartı: Tüm bilimsel ve sosyal toplantılara girişte yaka kartı takmak zorunlu olup, görevliler tarafından yaka kartı kontrolü yapılacaktır.

Değerlendirme formu: Kongre çantalarında verilecek olan değerlendirme formlarının sayın üyelerimiz tarafından sadece girdikleri toplantıları değerlendirerek kongre organizasyon sekreteryasına teslim etmeleri, kongre katılım sertifikalarını almaları için gereklidir.

Sigara ve cep telefonu yasağı: Tüm bilimsel toplantılar sırasında cep telefonlarının kapalı olması ve kapalı alanlarda sigara içilmemesi önemle rica olunur.

Üye merkezi: Derneğimiz ile ilgili her türlü sorularınızda Türk Nöroşirürji Derneği Sekreteri Sn. Mukadder Çerçi’ye başvurulması rica olunur.

Mesaj tahtası: Kongre boyunca iletişim kurmak istediğiniz kişiler veya mesajlarınız için mesaj tahtası dernek standı yanında hazır bulunacaktır.

Kayıt masası: Kongre boyunca, kongre kayıt işlemleri ve kongre konaklama ile ilgili sorunlarınız için kongre kayıt masası 08:00 - 19:00 saatleri arasında açık bulunacaktır.

Sabah Seminerleri: Belirli bir konunun değişik bölümleri üzerinde genç araştırmacıların biraraya gelerek konu üzerinde tartıştıkları ve sonuca ulaşmaya çalıştıkları oturum formatıdır. Burada konuşmacıların konferans tarzındaki sunumdan kaçınarak konuyla ilgili deneyimlerini ve literatür bilgilerini sohbet ortamı yaratarak dinleyicilerle paylaşmaları beklenmektedir. Seminer yöneticileri konuşmacıların paylaştıkları konunun derinliği oranında seminer öncesi konuşmacılar ile bir araya gelerek zamanı paylaştırması, dinleyicilere soru sorma ve öneri getirme imkanı sağlamak amacıyla yeterli zamanı ayırması gerekmektedir.Seminer süresi; tartışmalar dahil 45 dakikadır.

Konferanslar: Nöroşirürji alanında yeni gelişmeler nedeniyle önem kazanan medikal, sosyal konularda dikkat çekilmek istenen bir konunun vurgulandığı oturum biçimidir. Yöneticinin oturuma ayrılan 45 dakika içerisinde giriş kısmında konu ve konuşmacı hakkında dinleyicilere bilgi vermesi, konunun etraflıca anlatılmasına ve dinleyicilerin konu hakkında konuşmacı ile tartışabilmesine olanak sağlaması gerekmektedir. Konuşmacıların ise kendisine ayrılan sürenin yarısı kadar slayt hazırlayarak konunun tamamıyla aktarımını sağlaması beklenmektedir.Konferans süresi; tartışmalar dahil 45 dakikadır.

Paneller: Konuşmacılardan panel konusu ile ilgili temel kavramların, son gelişmelerin ve deneyimlerinin aktarılması hedeflenmelidir. Yöneticiler konuşmacılara ayırılan 12 dakika anlatım ve 3 dakika tartışma süresini aşmamalarına özen göstermesi gerekmektedir. Yöneticiler konu bütünlüğünün sağlanması ve tekrarların önlenmesi amacıyla konuşmacılar ile panel öncesi bir araya gelmesi gerekmektedir. Yöneticiler oturum başlangıcında konu ve konuşmacılar ile ilgili kısa bir giriş yapmalı ve akış hakkında dinleyicilere bilgi vermesi beklenmektedir.Panel süresi; tartışmalar dahil 45 dakikadır.

Olgu Tartışmaları: Kongrede interaktif oylama yöntemi kullanılarak dinleyicilerinde aktif katılımının sağlanması planlanan oturum biçimlerinden birisidir. Konusu açısından ilginç ve eğitici olan olgular interaktif biçimde aktarılması ve bu konudaki bilgi ve deneyimin paylaşılması hedeflenmektedir. Konuşmacılar 10 ar dakikalık konuşma süresinde “olguyu ben böyle izlerdim – tedavi ederdim” diye savını literatür ve kendi deneyimi ışığında savunur. Her 3 konuşmacı konuşmasını bitirdikten sonra yönetici salondan elektronik oylama yapılmasını ister ve değerlendirme sonrası öncelikle en düşük oy alan konuşmacının taraftarlarına söz vererek tartışmayı başlatır.Olgu tartışmaları süresi; tartışmalar dahil 45 dakikadır.

Yılın Sözlü Bildirileri Sunumları: İki oturum en yüksek puan alan sözlü bildirilerilere ayrılmıştır. Bu bildiriler “Yılın Bildirileri” olarak sunulacaktır. Sunum ve tartışma performansına göre ayrıca sunum esnasında elektronik ortamda da değerlendirme yapılacaktır.

Sözlü Bildiri Sunumları: Bir konu etrafında hazırlanan çalışmaların sözel olarak sunulacağı oturum biçimidir. Bildiri sunucularına 4 dakika sunum ve 3 dakika tartışma süresi ayırılmıştır. Yöneticilerin zaman aşımını önlemeleri için sunuculara ayırılan sunum süresine azami dikkati göstermesi gerekmektedir. Soru ve tartışmalar oturum sonunda yapılarak, tüm sunucuların sahnede yer alması planlanmış, dinleyicilerin soru ve katkılarını almak suretiyle tartışma ortamı yaratılması öngörülmüştür.Yöneticilerin yöntem hakkında dinleyici ve sunuculara girişte bilgi vermesi gerekmektedir.Sözlü sunum oturumları; tartışmalar dahil 45 dakikadır.

Tartışmalı Poster Sunumları Oturumları: Konularına göre gönderilen bildiriler bir araya getirilmiş ve kongremizde yeni bir sunum biçimiyle aktarımı planlanmıştır. Fiziki kısıtlamalar sebebiyle tüm bildirilerin sözel sunum olması mümkün olamamıştır. Ancak üretilen bilginin aktarımı ve paylaşılması amacıyla tartışmalı poster sunumları oturumların gerçekleşeceği salonlar içerisinde perdeye yansıtılarak sunulacak ve sunucuların kendilerine ayırılan 2 dakika içerisinde powerpoint ortamında hazırladıkları ve tek bir slayttan oluşan posterlerini perdeye yansıtarak kısa bir özet sunmaları gerekecektir. Yöneticilerin önceden saptadıkları bir ya da iki tema ile ilgili durum saptaması yaparak ilgili poster sunucularına söz vermesi, soru sorarak ve dinleyicilerin katkılarını da alarak bilgilenme süreci oluşturmaları beklenmektedir.Poster sunum oturumları; tartışmalar dahil 45 dakikadır.

Elektronik Poster Sunumları: Tartışmalı poster sunumları için seçilen poster bildiriler dışında kalan poster bildiriler, Kremlin Palace Kongre Merkezi içinde oluşturulan e-poster odasında izlenebilecektir. İsteyenler poster bildiri çıktılarını bu alanda temin edebileceklerdir.

Uydu Sempozyum - Çalıştay: Kongre bilimsel programı içerisinde uydu sempozyumları ve çalıştaylar için yer ayrılmıştır. Bu oturum formatında ilaç/tıbbi firmalar konusu ile ilgili son yenilikleri aktarmak amacıyla oluşturduğu bilimsel programı düzenleme komitesine sunmuş, etik açıdan uygunluğu denetlenmiştir.

Aile Toplantısı: Türk Nöroşirürji Derneği üyelerinin katılabildiği özel bir toplantıdır.

 

LookUs | Online Makale